Mjesni odbor Gajevo - još jedan primjer političke trgovine?

Mjesni odbor Gajevo - još jedan primjer političke trgovine?

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vijeće Mjesnog odbora Gajevo zamijenilo je dosadašnju SDP-ovu predsjednicu Odbora HDZ-ovom. Iz Kluba SDP-a i progresivnog saveza Naprijed Hrvatska tvrde da se radi o političkoj trgovini, jer su zastupnici s Nezavisne liste Sandre Švaljek - koji su podržali HDZ - zaposleni u gradskim službama.

Nakon što je dvoje zastupnika s Nezavisne liste Sandre Švaljek najavilo da će podržati smjenu SDP-ove predsjednice odbora Ljiljane Suzić, koju su dosad podržavali, umjesto nje danas su izabrali HDZ-ovu Maju Trut.

Zastupnik progresivnog saveza Naprijed Hrvatska u Gradskoj skupštini, Renato Petek, smatra da se radi o kupovanju glasova jer je dvoje zastupnika zaposleno u gradskim službama pa ih je, kaže Petek, gradonačelnik Milan Bandić iskoristio kao "žetončiće" kojima je omogućio podršku svom koalicijskom partneru HDZ-u - Neka sami kažu jesu li to napravili pod pritiskom ili možda da bi, kao Milkica Macan, profitirali s koeficijentima na svojim plaćama. Ovo što je smijenjena Ljiljana Suzić  je prevara birača, jer je to dvoje ljudi bilo izabrano na listi Sandre Švaljek koja se predstavljala kao oporba, a sad se vidi da su odigrali za Milana Bandića i HDZ.

Na novinarske upite prozvani zastupnici nisu htjeli odgovarati, a Vijećnik liste Sandre Švaljek u Gradskoj četvrti Trešnjevka-jug, Darko Mrzlečki, tvrdi da se ne radi o kupovini glasova - Što je SDP toliko značajno napravio u ovom Mjesnom odboru da bi imali pravo na neograničen mandat? Mjesni odbor Gajevo se unazad 4 godine nije pomaknuo s mrtve točke. Zašto onda ne dati priliku HDZ-u ili Milanu Bandiću koji je uz njih? 

Novi izbor HDZ-u će zasigurno biti od koristi, a kako će mjesna samouprava funkcionirati pod njegovim vodstvom ostaje za vidjeti.