Motociklisti, mopedisti i biciklisti - u školu!

Motociklisti, mopedisti i biciklisti - u školu!

Tomislav Miletic/PIXSELL

Udruga Sigurnost u prometu organizira razne akcije kojima je cilj povećanje sigurnosti sudionika u prometu, s posebnim naglaskom na motocikliste, mopediste i bicikliste koji su aktivniji dolaskom toplijih vremena.

Projekti o kojima je riječ su "Škola bicikliranja 18+", te "Edukacija mopedista i motociklista". Održat će se diljem Hrvatske zahvaljujući tome što su odobrena sredstva Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH. Udruga još od 2012. provodi ovakve akcije, s ciljem da se ljude dodatno educira i da se u konačnici smanji broj stradavanja u prometu.

"Škola bicikliranja 18+" predstavlja besplatnu edukaciju odraslih biciklista o poznavanju zakonskih propisa, prve pomoći, vještine vožnje te pozitivnih zdravstvenih, ekoloških i ekonomskih učinaka korištenja bicikla.

Edukacija kreće od početka travnja, prva će biti u Zadru, a važno je istaknuti da će Hrvatski Crveni križ pomoći tako što će educirati po pitanju prve pomoći – rekao je tajnik udruge Georg Davor Lisicin.

Edukacija mopedista i motociklista predstavlja besplatnu edukaciju mopedista i motociklista za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu, te podizanje razine svijesti o opasnostima koje nosi njihovo sudjelovanje u prometu. Polaznici će dobiti vrijedno novo znanje i utvrditi postojeće. Krećemo od 1. travnja sa Zagrebom na poligonu u Mičevcu. Ovdje imamo i svojevrsnu šok terapiju gdje polaznike doktor Slaven Babić s KBC Sestre milosrdnice upoznaje s posljedicama stradavanja u prometu, dodao je. 

Program ''Škola bicikliranja 18+'' provodit će se u Zagrebu, Zadru, Makarskoj, Osijeku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Koprivnici i Puli, dok će se edukacija mopedista i motociklista provesti u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Dubrovniku i Splitu. Ako postoji interes u drugim gradovima, iz SUP-a poručuju da im se svi zainteresirani slobodno jave.

Sudjelovanje na svakom projektu je besplatno, a sudionici će dobiti bogato teoretsko i praktičko znanje. Prijaviti se možete na e-mail adresu info.kontakt.sup@gmail.com, te pozivom ili slanjem SMS poruke na sljedeći broj: 099/ 805 40 40. Prilikom prijave ćete odmah dobiti detaljan plan i program.