Mrak Taritaš: Poskupljenje odvoza otpada zapravo je krpanje proračuna

Mrak Taritaš: Poskupljenje odvoza otpada zapravo je krpanje proračuna

Tomislav Miletić/PIXSELL

Zagrepčani će od veljače plaćati odvoz otpada znatno skuplje jučerašnjom odlukom Gradske skupštine. A da fiksni dio bude gotovo 70 kuna odredila je Čistoća, koja do veljače mora objaviti i koliki će biti varijabilni dio koji će se plaćati ovisno o veličini spremnika i broju odvoza.

Gradska oporba kritizirala je donošenje ovakve odluke jer smatraju da je Zagreb, poput drugih gradova, trebao pokrenuti ocjenu ustavnosti Vladine uredbe - za koju drže da nije usklađena sa zakonskim propisima. O tome je jutros u našoj emisiji "Gradska posla" govorila zastupnica GLASA Anka Mrak Taritaš. Ona smatra da odvoz otpada poskupljuje zbog "krpanja" gradskog proračuna. 

- Taj se problem u proračunu treba riješiti tako da se posegne u džepove, odnosno novčanike svih nas i naših sugrađana. I sad, umjesto da Grad Zagreb pričeka, ne donese to ili i on pokrene ustavnu tužbu - Grad Zagreb nije pokrenuo svoju ustavnu tužbu. Da li je iznos fiksnog dijela sedamdeset ili petnaest kuna, to ne piše u Uredbi, to ne piše u zakonu, to je Grad sam odlučio - zaključila je Anka Mrak Taritaš.