'Mrtav pijan' izazvao nesreću na Bologni

'Mrtav pijan' izazvao nesreću na Bologni

Jurica Galoic/PIXSELL

Vozaču osobnog automobila, koji je u petak navečer u Aleji Bologne izazvao prometnu nesreću sudarivši se s dva auta, pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena, izmjereno je čak 3,41 promila alkohola u krvi, izvijestila je zagrebačka policija.

Vozeći Peugeot 307 zagrebačkih oznaka u smjeru zapada, 42-godišnjak je 150 metara prije raskrižja sa Škorpikovom ulicom udario u znak, prešao preko razdjelnika i uletio u suprotni smjer, gdje je vozeći prema istoku udario u BMW zagrebačkih oznaka. Nakon sudara, Peugeot se zarotirao i završio na desnoj traci južnog kolnika Aleje grada Bologne gdje je na njega naletio Hyundai ix35 zagrebačkih oznaka koji je vozio 31-godišnjak.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 43-godišnji putnik iz automobila kojim je upravljao pijani vozač. Koncentracija alkohola očitana u organizmu 42-godišnjeg vozača, koji je prouzročio prometnu nesreću, bila je na granici moguće pojave kome.

Izmjerena su mu 3,41 promila alkohola, a prema tablici trovanja alkoholom objavljenoj na stranicama "plivazdravlje.hr" osoba s tri promila pada u stanje stupora u kojem ne shvaća gdje se nalazi. Može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja. Iznad 3,5 promila moguća je pojava kome. To stanje jednako je razini kirurške anestezije. Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati te je smješten u posebne prostorije do otriježnjenja nakon čega slijedi kriminalističko istraživanje, ističu iz Policijske uprave zagrebačke.