Mural na Vrbanima od 210 četvortnih metara

Mural na Vrbanima od 210 četvortnih metara

Stanovnici zapadnog dijela grada, koji se svakodnevno voze Zagrebačkom avenijom, mogli su proteklog mjeseca primijetiti umjetnike - točnije akademse slikare - koji na zidu visokom 8 i širokom preko 20 metara slikaju mural.

Premda se na prvi pogled čini kao šaranje, dvojica akademskih slikara – Lav Pripalović i Stipan Tadić - dobro znaju što rade.

"Evo radimo mural i strip istovremeno. Ljubavna priča digitalizirana, sve se odvija preko mobitela. on dolazi kod nje bla bla. Zapravo vrlo jednostavna radnja, ali monumentalna jako." - rekao je Stipan Tadić, a objasnio je i kako je došlo do izrade murala: "To je narudžba. Dana je potpuna sloboda. I onda smo krenuli u razmišljanje što bi bilo najbolje. Fasada tj. paneli su sugerirali taj strip i na kraju je tako ispalo."

Rade već mjesec dana, po cijele dane. Potrebani su: mašta, koncentracija i strpljenje, a tehnika je jednostavna - fasadna boja na zidu.

"Slikanje po zidu gledam kao laganu igru, jednostavnog pristupa i doprinos društvu, da se može participirati i razmišljati o urbanom prostoru oko sebe." - rekao je Lav Pripalović.

Stipan i Lav, zajedno s još trojicom kolega, ispričali su ljubavnu priču veliku 210 četvornih metara i visoku 8 metara.