Muzej iluzija pretvoren je u Muzej realnosti

Muzej iluzija pretvoren je u Muzej realnosti

Foto: UNICEF Zagreb

Treću godinu zaredom UNICEF je otvorio vrata jedinstvenog Muzeja realnosti koji do srijede predstavlja svakodnevicu najugroženije djece diljem svijeta, a otvoren je u Muzeju iluzija u Ilici 72. Danas je Muzej otvoren od 12 do 22 sata, a ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Instalacije, iskustvene sobe, hologrami, optičke iluzije i virtualna stvarnost samo su neki od eksponata uz pomoć kojih Muzej realnosti ove godine povezuje različite doživljaje dječje stvarnosti.

Posjetitelji će moći iskusiti kako je to biti dijete u različitim krajevima svijeta, stati u dječje cipele i doprinijeti tome da brojna djeca dobiju darove koji će im služiti za cijeli život, rekla je predstojnica Ureda UNICEF-a u Zagrebu Valentina Otmačić te pozvala sve posjetitelje da postanu čuvari djetinjstva, odnosno da doniraju UNICEF-u i tako podrže programe koji doprinose ranom razvoju djece.

Hrana, ljubav, voda i obitelj za neku su djecu najvrjedniji poklon ovih blagdana, što zna i UNICEF-ova ambasadorica Maja Vučić.

Djeca su naše najveće blagi i ako ulažemo u djecu od nultog dana, odnosno od prvog dana njihova života, onda će sve biti uredu, rekla je Maja Vučić.

U Muzeju realnosti posjetitelje očekuju nesvakidašnja iskustva poput prirodnih katastrofa s kojima se suočavaju ugrožena djeca diljem svijeta, a mogu i zaigrati lutriju života koju je izvlačila i UNICEF-ova ambasadorica Bojana Gregorić.

Tijekom sljedeća tri dana posjetitelji imaju priliku otisnuti se na interaktivno putovanje i upoznati potresnu svakodnevnicu milijuna djece diljem svijeta.

Na dan otvorenja u ponedjeljak radno vrijeme Muzeja je od 12 do 22 sata, dok su preostale dane vrata Muzeja otvorena od 9 do 22 sata.