Na Aktualcu o privremenom uklanjanju otpada

Na Aktualcu o privremenom uklanjanju otpada

foto: Robert Anic/PIXSELL

Najvažnija točka sjednice Gradske skupštine je Prijedlog proračuna za 2015. drugom čitanju. Na aktualnom satu riječi je, među ostalim, bilo o privremenom uklanjanju otpada sa zagrebačkih ulica.

U prilogu novinarke Ane Krois - prenosimo djelić rasprave zastupnika Zvane Brumnića iz SDP-a i dogradonačenice Sandre Švaljek.

Zastupnik Brumnić, prigovorio je na veličinu prostora predviđenog za privremeno uklanjanje otpada. Riječ je o prostoru veličine oko dvije tisuće kubičnih metara na robnim terminalima Jankomir. Dogradonačelnica Sandra Švaljek pojasnila je - Grad je pronašao prostor za njegovo privremeno skladištenje. "Sljedeće rješenje koje pripremamo i koje bi trebalo biti dugoročnije, je provedba javnog natječaja za zbrinjavanje otpada", dodala je dogradonačelnica Švaljek.

Zastupnici Gradske skupštine na današnjoj će sjednici glasati o proračunu za 2015. Prije toga očekuje se višesatna rasprava. Nakon prvog čitanja proračuna inače stigla su 23 zastupnička amandmana. Na dnevnome redu današnje sjednice je i glasanje o rebalansu proračuna za 2014.

Na sjednici će se raspravljati i o produženju ugovora između Zagreba i Samobora o zbrinjavanju samoborskog komunalnog otpada za još godinu dana - kojem se protive Jakuševčani.