Na Bundeku održan 36. Kros Sportskih Novosti!

Na Bundeku održan 36. Kros Sportskih Novosti!

R.S.

Na njemu je sudjelovalo gotovo 4 000 učenika osnovnih i srednjih škola te studenata iz cijele Hrvatske. Niti ružno vrijeme nije uspjelo zaustaviti ovu više od 40 godina staru sportsku manifestaciju koju organiziraju Sportske Novosti i Hrvatski atletski savez.

Program je otvoren natjecanjem 1. i 2. razreda srednjih škola na 2000 metara za dječake odnosno 1500 metara za djevojke. Pobjednici su Nina Vuković iz Ekomonske škole u Velikoj Gorici  i Florijan Rožić iz Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine.

Niti ružno vrijeme nije uspjelo zaustaviti ovu više od 40 godina staru sportsku manifestaciju koju organiziraju Sportske novosti i Hrvatski atletski savez, istaknuo je povjerenik HAS-a Milan Orešković

Imali smo jedan duži prekid tijekom Domovinskog rata i u poratno vrijeme, a opet krećemo 2002. na Jarunu, Maksimiru i Hipodromu. Od 2007. smo na Bundeku i to je jedna velika tradicija najveće sportske manifestacije u Hrvatskoj po broju sudionika. Prvenstveno se radi o učenicima osnovnih i srednjih škola ali nastupaju i studenti - 

Na Bundeku su bili vaterpolska legenda Perica Bukić, košarkaško-rukometni bračni par Danira i Zvonimir Bilić, košarkaši Cibone Roko Prkačin, Krešo Ljubičić i Sandro Rašić, a svoje su predstavnike potvrdili i Cedevita i PPD Zagreb.

Tu su i hrvatske prvakinje, odbojkašice Mladosti, te dva para rukometnih blizanki iz Lokomotive - Dora i Larissa Kalaus, te Stela i Paula Posavec.

Za pobjednike Krosa Sportskih novosti pripremljeno je čak 96 medalja i 34 pehara.