Na Ekonomskom fakultetu otvoren Europski Dokumentacijski Centar

Na Ekonomskom fakultetu otvoren Europski Dokumentacijski Centar

Goran Jakuš/PIXSELL

Riječ je o projektu Europske Komisije koji za cilj ima približiti svoj rad građanima. U centru se nalaze svi dokumenti, ugovori, uredbe i pravni spisi koji su na bilo koji način vezani uz cjelokupan rad Unije, te zemalja članica.

Ekonomski fakultet danas slavi 96 rođendan a tijekom svojega djelovanja na njemu je diplomiralo više od 80 tisuća studenata. U sklopu te proslave otvoren je "Europski dokumentacijski centar" koji je organiziran zajedno sa predstavnicima Europske Komisije.

"Danas postoji više od 400 takvih centara diljem Europske Unije i oni nisu namjenjeni samo za pristup informacijama" rekao je predstavnik Europske Komisije Branko Baričević te dodao...

"Nakana tih centara je da akademskoj zajednici budu dostupni svi ti podaci i publikacije ali ujedno ih koristimo kao mjesta aktivnog promišljanja Europe, pa i kritičkog odnosa prema donešenim odlukama."

Prema riječima voditeljice centra Zrinke Udiljak Bugarinovski studenti će imati pristup svim dokumentima  koji se tiču europskih integracija, europskih pitanja ne samo iz područja ekonomije već i prava i kulture itd. Usto, post diplomski studenti za svoj znanstveno-istraživački rad sada imaju pristup iscrpnim bazama podataka Europske Unije.

Ono što je potrebno posebno naglasiti jest da je pristup Europskom dokumentacijskom centru omogućen svim građanima, a korištenje dokumentacije je besplatno.