Na glavnome Trgu prosvjednici gradonačelniku poručili: odstupi!

Na glavnome Trgu prosvjednici gradonačelniku poručili: odstupi!

HRT: Radio Sljeme

"Vrijeme je! Zagreb je spreman!" naziv je prosvjeda koji se održao na glavnome trgu protiv gradonačelnika Milana Bandića. Organizirale su ga Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra, Udruga za zaštitu okoliša Uzor iz Resnika, Udruga Eko-Zagreb, Inicijativa Samoborček i Inicijativa Hipodrom.

Na prosvjedu protiv netransparetnog vođenja grada gradonačelnika Bandića, prema podacima policije jučer se okupilo se oko 800 građana. Na transparentima su jasno gradonačelniku poručili: odstupi! 

Organizatori prosvjeda poručili su kako više neće šutjeti na odluke koje gradonačelnik donosi na štetu grada i građana poput nedavnog poskupljenja cijena odvoza otpada te izmjena Generalnog urbanističkog plana. Upozorili su kako je najveći problem u gradu ravnodušnost te opravdavanje nezakonitih odluka gradonačelnika općom korupcijom u državi.

- Želim jasno poručiti da nije normalno da udruge već desetak godina ukazuju da će doći do poskupljena cijena računa za odvoz otpada zato što nema sustava za odvoz otpada, da se već godinama ukazuje na zastarjelost ideje o gospodarenju otpadom u Zagrebu. Da se ne sluša stručnjake koji su svoj znanstveni život posvetili tome da razvijaju sustav i ponude ga Gradu Zagrebu, a on se čuva u ladicama. Postavljam pitanje zašto se onda ne sluša te ljude, nego se umjesto toga u Gradskoj upravi uhljebljuje svega i svakoga, a za ono što je potrebno nema se novaca pa se onda ponovno prelama preko leđa običnih građana - poručio je jedan od organizatora prosvjeda gradonačelniku Badiću u ime svih okupljen prosvjednika.

Uoči prosvjeda nezadovoljstvo građana u svojem stilu komentirao je i gradonačelnik Bandić:

- Ja sam gradonačelnik, ja sam odgovoran i za vas. Ja sam odgovoran i kad god golubica bude na Jelačić placu. Ja sam odgovoran i što če prosvjedovat danas, a što im je drugo preostalo? Netko radi, a netko prosvjeduje. Pa gradonačelnik nema protiv koga prosvjedovati, jedino protiv sebe. -

Organizatori prosvjeda istaknuli su kako će se i dalje nastaviti boriti za prava građana ako se gradonačelnik ogluši na njihov zahtjev, a to je da odstupi iz službe prvog čovjeka grada.