Na gradskim cestama najviše prekršaja zbog prebrze i pijane vožnje!

Na gradskim cestama najviše prekršaja zbog prebrze i pijane vožnje!

Marin Tironi/PIXSELL

Zagrebačka policija je tijekom vikenda zabilježila 915 prekršaja pri čemu su prednjačili prekršaji zbog prebrze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola. Akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena je na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja.

Na vožnju u pijanom stanju odnosio se 121 prekršaj, dok se 357 prekršaja odnosilo na nepropisnu brzinu, 108 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 34 na nepropisnu uporabu mobitela, sedam na upravljanje vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom i 274 ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 27-godišnjoj vozačici koja je tu neslavnu titulu odnijela s 2,08 promila alkohola u krvi, izmjerena joj u nedjelju, oko 4,45 sati nakon što je automobilom njemačkih oznaka u Sv. I. Zelini izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom.  Među vozačima rekorder je 61-godišnjak kojem je u subotu, 23,20 sati u mjestu Ribnica kod Velike Gorice izmjereno 1,92 promila.

Od 121 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, kod njih 12 vozača ili 9,9 posto utvrđena je koncentracija alkohola veća od 1,5, a evidentirana su 23 mlada vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola. Tri osobe odbile su testiranje na uređaju za droge.