Na Jarunu predstavljeno vozilo RescueRunner

Na Jarunu predstavljeno vozilo RescueRunner

Igor Kralj/PIXSELL

Ekipe Hrvatskog Crvenog križa ove su sezone na plažama i kupalištima diljem Hrvatske imale pune ruke posla. Više od 550 spasilaca interveniralo je u gotovo 2000 slučajeva. Kako bi povećao sigurnost kupača i plivača, Crveni križ nabavio je specijalizirano vozilo pod nazivom RescueRunner.

I tijekom ovogodišnje turističke sezone koja se polako bliži kraju, spasioci Hrvatskog Crvenog križa imali su puno intervencija. Dio njih odnosio se na jednostavnije slučajeve poput saniranja ogrebotina, rana i opeklina, a dio na ozbiljne spasilačke akcije u kojima su spašavali ljudske živote. 

Kako bi sigurnost kupača podignuo na višu razinu, Hrvatski Crveni križ nabavio je specijalizirano plovilo, naziva RescueRunner, koje je predstavljeno na Jarunskom jezeru. -Riječ je o vozilu koje se odlikuje odličnim manevarskim mogućnostima i brzinom-, istaknula je voditeljica službe spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa Silvana Radovanović. 

-Također vrlo je bitna i mogućnost djelovanja u kontaktu s obalom ili plovnim objektima, zbog trupa koji je izrađen od vrlo izdržljive plastike koja podnosi udarce i habanje-, dodaje Radovanović. 

Na 200 plaža i kupališta diljem zemlje, ove je sezone interveniralo 550 spasilaca u gotovo 2 tisuće slučajeva. Zabilježena su, nažalost, i 3 smrtna slučaja.