Na Medvednici sanirano 40 posto štete od oluje u svibnju

Na Medvednici sanirano 40 posto štete od oluje u svibnju

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Oko 20 tisuća kubika drva bit će ukupna šteta koju je ciklona Rea napravila u svibnju na Medvednici, a sanirano je već oko 40 posto šume. Ostatak šume bit će saniran do listopada, a potom slijedi sađenje novih sadnica, rekao je novinarima voditelj Uprave šuma podružnice Zagreb Damir Miškulin.

Voditelj Miškulin istaknuo je da će šteta od ciklone Ree biti ipak manja od ciklone Teodor koja je prije pet godina napravila štetu od 40 tisuća kubika šume. Istaknuo je da je završeno oko 40 posto sanacije šume, a ostatak bi trebao biti saniran do listopada, odnosno studenog te da nakon toga slijedi popunjavanje terena sadnjom sadnica.

Miškulin je dodao će šteta od oluje biti oko 400 kuna po kubičnom metru šume, a da će se od posječene šume dobiti oko 300 kuna po kubičnom metru, što znači da će i ove godine Šumarija Zagreb biti u minusu, i to znatnijem zbog posljedica oluje Ree.  

Zaključeno je i da je sanirano i 40 posto izvaljenih stabala na području Parkova Zagreb, najviše u Maksimiru, i da će do listopada i tu biti dovršena sanacija.