Na račun djece s teškoćama Bandić pogoduje privatnicima?

Na račun djece s teškoćama Bandić pogoduje privatnicima?

Patrik Macek/PIXSELL

Uoči otvaranja novog objekta Centra za obrazovanje Specijalne bolnice Goljak, gradski zastupnik progresivnog saveza Naprijed Hrvatska, Renato Petek, upozorio je da gradonačelnik Milan Bandić pogoduje privatnicima na račun djece s teškoćama.

Prostor u Banjavčićevoj ulici za potrebe Specijalne bolnice Goljak Grad godinama iznajmljuje od privatnika Branislava Brizara. Sad kad se Centar za obrazovanje te bolnice proširuje na Zavrtnicu, ističe Petek, ponovno je riječ o iznajmljivanju istom zakupcu. Ta dva najma Grad stoje 21 milijun kuna - Isti vlasnik s dvije tvrtke u tri godine igrom slučaja dobiva lijepu svotu novca za koju nećemo dobiti zgradu nego samo veliki trošak i privremeno riješenje. Grad Zagreb upravlja s više od 200 zgrada, 2 tisuće poslovnih prostora i 6 tisuća stanova. Zar je stvarno moguće da u svim tim prostorima nema mogućnosti da se pronađe mjesta za djecu s teškoćama?

Od Brizara Grad iznajmljuje i prostor za potrebe Dječjeg vrtića Bajka na Vrbanima, kaže Petek - Zanimljivo je da je odluku o tome donosila Gradska Skupština. Prvo smo donijeli odluku da se s Brizarovom tvrtkom Zagrebgradnja, koja je izgradila cijeli taj kvart, potpisuje jedan ugovor za potrebe odgoja i obrazovanja. Poslije toga smo dobili točku da se radi aneks tog ugovora. Ono što je interesantno jest to da je između ugovora i aneksa Zagrebgradnja prodala prostor tako da nas je gradonačelnik obmanuo i donosili smo odluke u Skupštini o aneksu ugovora s bivšim vlasnikom na Vrbanima III.

I dok zakupci Gradu duguju 250 milijuna kuna - Velika većina tog duga nikad neće moći biti naplaćena zato što su neki dužni više od 10 godina i s vremenom će dug odlaziti u otpis.

Petek podsjeća i na ostale primjere lošeg upravljanja gradskom imovinom. Jedan od njih je činjenica da već nakon dvije godine izgradnje osnovne škole i vrtića na Vrbanima u njima nije bilo dovoljno mjesta za svu djecu, a isto je i s osnovnom školom na Kajzerici, u čijem susjedstvu gradonačelnik planira izgraditi Zagrebački Manhattan.