Na skupštini čak tri prijedloga o "bijelim" taxi vozilima

Na skupštini čak tri prijedloga o "bijelim" taxi vozilima

Patrik Macek/PIXSELL

Prijedlog gradskog HSS-a i HSLS-a da se primjena te odluke odgodi do kraja 2017. u redovitoj je proceduri u Skupštini. Gradonačelnik je, po hitnom postupku, predložio odgodu do 2020., a SDP, pak, predlaže da se raspravi o tome treba li tu odluku čak i ukinuti.

Davor Bernardić: Mi smo svjedoci da se u zadnjih 8 godina ova odluka ne može realizirati, kada je bijela boja u pitanju i s toga se s pravom postavlja pitanje, treba li tu odluku ukinuti. Da li se potrebno dodvoravati ljudima, odgađati, a u međuvremenu, postavlja se pitanje je li itko s njima (taksistima) razgovarao da se subvencionira trošak prebojavanja automobila. Da se možda naprave nekakvi poticaji za uvođenje bijele boje, a s druge strane sasvim sigurno, jedan dio tih ljudi je, nabavio vozila bijele boje i na taj način sebi stvorio dodatni trošak.

Usto, Bernardić je u aktualnom satu pitao gradonačelnika zašto je zapela izgradnja nogometnog kampa na Sveticama. Gradonačelnik Bandić mu je sarkastično odgovorio: Vi ste, inače, bili jako za taj kamp Hrvatskog nogometnog saveza i pomogli ste mi da to što prije realiziram. Vi ste bili jako i za Cvijetni prolaz pa sada tamo parkirate. Pa ste bili za fontane, vi ste svi bili za te projekte i bojite se sada hoće li to biti na vrijeme završeno. Hoće! ako mi Bog da zdravlja.