Najavljen svečani koncert za proslavu dana grada Zagreba!

Najavljen svečani koncert za proslavu dana grada Zagreba!

R.S.

Svečani koncert povodom proslave dana Zagreba i zagrebačkih branitelja održat će se 30. ovog mjeseca ispred fontana kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, rečeno je na konferenciji na medije održanoj u prostorijama Memorijalnog centra raketiranja Zagreba 91-95.

Zagrepčani će tako, 30. svibnja, kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice uživati u glazbi Miroslava Škore i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije, a uz pratnju 1000 tamburaša i Akademskog zbora I. G. Kovačića pri izvedbi pjesme „Ne dirajte mi  ravnicu“ koja bilježi 30 godina od svoje  prve izvedbe.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch posebno je naglasio kao im je čast sudjelovati na tom koncertu

- Mi danas brojimo 120 glazbenika što je u ovom dijelu europe uistinu rijetkost, u svakom trenutku možemo dati dio ansambla da izvodi bilo koji program. Ponosni smo da je to na Dan Zagreba, a još smo više ponosniji da imamo jednu pjesmu koja je  obilježila našu mladost i stvaranje hrvatske države, Ne dirajte mi ravnicu -

A gradonačelnik Milan Bandić uvjeren je da će ovaj koncert zasjeniti sve dosadašnje

- Mislim da ćemo nadmašiti brojku od 50 tisuća na koncertu 2Cellos-a koji je održan na tomislavovom trgu, jer taj prekrasan perivoj - depresija, idealna za tu vrstu programa. Ugasti ćemo svijetlo, zatvorit ćemo promet Hrvatske bratske zajednice i napravit ćemo veličanstveni ugođaj -

Na kraju konferencije Miroslav Škoro darovao je gradonačelnika s tamburom zaželjevši da im se i on pridruži na svečanom koncertu.