Najavljena nova koncertna sezona dvorane Vatroslav Lisinski

Najavljena nova koncertna sezona dvorane Vatroslav Lisinski

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nova sezona koncertne dvorane Vatroslav Lisinski posvećena je velikanu hrvatske glazbe Vatroslavu Lisinkom. Sezonu će tako otvoriti koncert "Lisinski 200", a sastojat će se od niza skladbi velikana hrvatske glazbe Vatroslava Lisinskog od popijevki do opernih ulomaka i velikih orkestralnih djela.

Od ove jeseni ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u novoj koncertnoj sezoni Vatroslava Lisinskog. U sklopu programa Lisinski subotom nastupit će mnogi naši, ali i strani glazbenici i solisti. Program je predstavio ravnatelj koncertne dvorane Vatroslav Lisinski Dražen Siriščević:

- Pripremili smo doista jedinstven program, dakle najveći do sada čak 16 koncerata na kojim će nastupiti velik broj orkestara, čak devet različitih orkestara od toga su šest inozemnih orkestara što je rekord u dosadašnjem ciklusu Lisinski subotom, s velikim dirigentima. Dva velika orkestra dolaze iz Velike Britanije, BBC filharmonija, Kraljevski filharmonijski orkestar. Ne možemo ni mi bez Kine, ali naš most koji mi gradimo je puno veći od onog Pelješkog, ide od Lisinskog do Kine. Dolazi nam filharmonija iz Šangaja, filharmonija iz Sofije - rekao je Siriščević.

Koncertnu sezonu krajem rujna otvorit će koncert "Lisinski 200" posvećen 200tom rođendanu Vatroslava Lisinskog, a uz niz njegovih poznatih djela bit će izvedena i ona koja publika još nije imala prilike čuti.

A osim kroz glazbeni opus, veliki će hrvatski glazbenik i autor prve hrvatske opere "Ljubav i zloba" biti predstavljen i kroz njegova pisma. Pisma će čitati gostujući glumci i tako dočarati još jedan dio života Vatroslava Lisinskog.

Tenor Tomislav Mužek najavio je i koncert "Sve samo ne opera" koji će se održati u dvorani Vatroslav Lisinski 26. svibnja, a uz njega nastupit će i brojni glazbeni gosti.