Nakon dva tjedna tišine, u Sigetu se ponovno ruši

Nakon dva tjedna tišine, u Sigetu se ponovno ruši

Radio Sljeme

Bageri koji su prije nekoliko tjedana u nerazjašnjenim okolnostima počeli s rušenjem i druge kuće u Froudeovoj ulici u Sigetu, jučer su na istoj lokaciji uspjeli dovršiti posao. Podsjetimo riječ je o kućama koje je Brodarski institut prodao, no na zemljištu koje vlasnici kuća nisu otkupili.

Mukama stanara sigetske Froudeove ulice čini se još uvijek nema kraja. Iako su posljednji put uspjeli zaustaviti bager da sruši i drugu kuću, nakon čega je građevinska inspekcija trakom ogradila zemljište i zabranila pristup, jučer je na parcelu ponovno stigao bager.

Prema riječima jednog od stanara susjedne kuće Nenada Baranovića, bagerist je skinuo traku i počeo s rušenjem. Mene nitko ništa nije pitao, ja sam samo vidio da je došao gospodin stariji koji tu vodi radove i skinuo je traku, počeli su raditi došao je bager i tako je završio jučerašnji dan, dodao je.

Dozvola za rušenje kuća koju je danas policiji pokazao Leko, jučer nije sadržavala službeni broj, klasu niti pečat nastavlja Davor Deželjin, također jedan od stanara. Taj papir koji je nalijepio na vrata nema ni klasu ni urudžbeni broj, ali rješenje koje je sad donio ima naravno i žig od ministarstva, zaključio je Deželjin.

U međuvremenu kako tvrde stanari, stvar su uputili i DORHU, no spora birokracija problem stavlja na čekanje, a kako će se rasplesti cijela priča još se uvijek ne zna.