Nakon Kostopeča i Kujundžića, i Herman kandidat za šefa gradskog HDZ-a

Nakon Kostopeča i Kujundžića, i Herman kandidat za šefa gradskog HDZ-a

Davor Šalat

Aktualni predsjednik gradskog HDZ-a Mislav Herman predstavio je svoju kandidaturu za još jedan mandat na tom mjestu na unutarstranačkim izborima 17. listopada. U njegovom su timu, kako kandidati za potpredsjednike, i dvoje ministara - Nikolina Brnjac i Josip Aladrović.

Nakon Pavla Kostopeča i Ivana Kujundžića, od danas je i Herman kandidat za predsjednika gradskog HDZ-a. Najavio je da će svojom politikom kombinirati moderne građanske politike i tradiciju, a pozvao je sve mlade, članove i nečlanove stranke, da se pridruže njegovom timu.

Hermanovi kandidati za potpredsjednike gradskog HDZ-a su ministrica turizma Nikolina Brnjac i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić i gradski zastupnik Mario Župan. Zašto su spomenuti ministri u Hermanovu timu?

- Oni su u timu jer Zagreb treba dugoročnu i jasnu strategiju turizma, jer želimo poboljšati uvjete za bavljenje mladih sportom te približiti Zagreb modernim metropolama kada je riječ o besplatnim javnim sadržajima za sport i sportsku rekreaciju, jer želimo omogućiti lakše zapošljavanje mladih u Zagrebu, bolju natalitetnu politiku, doraditi, a ne ukinuti mjeru roditelja-odgojitelja, želimo poticati stambene kredite za mlade ljude, poboljšati uvjete umirovljenika u Zagrebu - zaključio je Herman.     

Herman je, na novinarsko pitanje zašto kandidat HDZ-a za gradonačelnika na proteklim izborima Davor Filipović nije među njegovim kandidatima, rekao je da će on biti u predsjedništvu gradskog HDZ-a.