Naša radionica oduševila djecu!

Naša radionica oduševila djecu!

Radio Sljeme

Projekt 'Svi na zeleno' nastavili smo radionicom za djecu pod motom 'Zelene navike od malih nogu' koja je održana ovog utorka na Bundeku. Osim što smo imali sreće s vremenskim prilikama pa nas je obasjavalo sunce, pridružila su nam se izuzetno raspoložena i djeca željna znanja iz eko Osnovne škole Voltino i dječjeg vrtića Zapruđe. Uz igru i pjesmu otkrili smo im osnove zaštite okoliša, ali i detaljno objasnili kako uspješno odvajati otpad u kućanstvima!

Edukatorice iz Ureda za zaštitu okoliša i Čistoće predstavile su djeci spremnike za odvojeno prikupljanje otpada koji omogućuju recikliranje na kućnom pragu, a koji se polako uvode u svim dijelovima Zagreba. Predškolci su crtali i bojali bojanke, te se tako upoznavali s vrstama otpada. Najspretniji među učenicima osvojili su vrijedne nagrade Knjižare Ljevak, a sve sudionike radionice ispratili smo s darovima naših partnera.

Projekt Svi na zeleno nastavljamo i u svibnju uređenjem jednog zagrebačkog parka, sudjelovanjem u Tjednu botaničkih vrtova i arboretuma, te na izložbi Floraart koja će se krajem svibnja održati na Bundeku. Finale velikog projekta Radio Sljemena i udruge Zelene stope očekuje se u lipnju.