Nastavlja se štrajk u zagrebačkim školama

Nastavlja se štrajk u zagrebačkim školama

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Štrajku osnovnih i srednjih škola u cijeloj zemlji pridružile su se i zagrebačke škole. Od 110 osnovnih i 85 srednjih, većina ih je u štrajku. Sindikati poručuju da od njega neće odustati do ispunjena zahtjeva.

U Osnovnoj školi Kustošija štrajkaju 54 zaposlenika, a sve aktivnosti oko štrajka najavljene su na webu škole. Samo šestereo djece danas je došlo u produženi boravak. Za svu djecu koja dođu pripremljene su aktivnosti te će biti adekvatno zbrinuta, potvrdila nam je ravnateljica Gordana Kajić:

"Od 67 ukupno zaposlenih, radi 13 djelatnika. Učitelji koji ne podržavaju štrajk provode svoj program, što bi značilo da je ovih šest učenika zbrinuto, oni su u jednoj učionici i rade određene zadatke."

Učitelji su i dalje ustrajni u svojim zahtjevima za povećanjem koeficijenta složenosti poslova za 6,11%, ali su se i osvrnuli na najavu Vlade da će angažirati strane konzultante za izračun koeficijenta složenosti poslova:

"Kakva je to Vlada koja ne može provjerti nas, naše koeficijente, naš posao?", poručuju učitelji te nastavljaju: "Ovaj štrajk nije samo radi povišice plaća, nego i radi gubitka dostojanstva same struke." Posebno ističu koliko su zapravo izgubili, koliko ih nitko ne percipira te koliko Vlada izbjegava razgovore s njima: "Premijer Plenković treba dijalog prihvatiti.", zaključuju učitelji.

Danas, baš kao i prvog dana štrajka koji je počeo 10. listopada, štrajka se u cijeloj zemlji, a sindikati poručuju da od njega neće odustati do ispunjena zahtjeva.