Ne dijelim gradske prostore po svjetonazoru

Ne dijelim gradske prostore po svjetonazoru

Komentirajući dodjelu gradskih prostora udruzi U ime obitelji, gradonačelnik Milan Bandić rekao je da ne dijeli prostore po svjetonazoru ili po impresiji i dojmu.

"Ja sam gradonačelnik svih građana Zagreba i prostore dijelim svima koji lobiraju za svoje polje djelovanja", rekao je Bandić novinarima koji su tražili komentar odluke da se gradski prostor dade udruzi U ime obitelji koja je inicirala referendum o braku kao zajednici muškarca i žene. Bandić je to potkrijepio rekavši da su gradske prostore dali i udrugama koje se protive inicijativi U ime obitelji - Iskoraku - centru za prava seksualnih i rodnih manjina i Lezbijskoj grupi Kontra.

"Pozivam sutra u Malu kavanu Iskorak, Kontru i udrugu U ime obitelji da popijemo kavu negdje oko 11 sati. Sutra je Međunarodni dan tolerancije, to bi bilo lijepo. A vidimo se i u Gradskoj skupštini na dodjeli nagrade Luka Ritz. To je Zagreb kakvog ja želim, vidim, gradim i to sam ja", rekao je Bandić.

Bandić je udruzi U ime obitelji privremeno dodijelio prostor ukupne površine 69 četvornih metara za pripremu i organizaciju referenduma.