"Ne krećite u radove u zadnji tren" mole iz HEP-Toplinarstva!

"Ne krećite u radove u zadnji tren" mole iz HEP-Toplinarstva!

Borna Filić/PIXSELL

Iako je jučer dio grada ostao bez tople vode, u HEP Toplinarstvu tvrde kako se nije radilo o težem kvaru, a do jutra je kvar popravljen. Također, kao svake godine, i ovoga ljeta obnavljaju se pogoni i instalacije.

Trenutačno se obavljaju veći radovi na premještanju magistralnog vrelovoda u naselju Krugama te zamjena više od kilometra trase opskrbnog vrelovoda u Kranjčevićevoj ulici.
Pomoćnik direktora HEP Toplinarstva Robert Vuk upozorava građane da ne počinju radove na svojim instalacijama u posljednji trenutak jer...

Građani moraju znati da je HEP-Toplinarstvo dužno sve instalacije napuniti prije početka sezone grijanja. To nije uključivanje i isključivanje sklopke, to je proces koji traje nekoliko sati, a u većim zgradama možda i cijeli dan. Ako svi rade svoje radove u zadnji tren apsolutno može doći do zastoja i eventualno nekog neželjenog i hladnog vremena, da bi onda možda moglo biti problema.

Zbog toga sve popravke, obnove ili bilo kakve radove na instalacijama treba obaviti prije 1.rujna kako ne bi bilo zastoja tijekom pripreme radne mreže HEP-Toplinarstva.