Nedostaje kapaciteta postojećem Tehnološkom parku!

Nedostaje kapaciteta postojećem Tehnološkom parku!

Patrik Macek/PIXSELL

Postojeće tri lokacije tehnološkog parka koje mladim poduzetnicima nude priliku za oživljenje i razvoj vlastitog poslovanja, nedostatne su za potrebe novih mladih poduzetnika, upozorili su na današnjoj konferenciji za tisak iz Gradske organizacije HSLS-a.

Iako Grad sredstvima iz EU fondova trenutno ulaže u izgradnju novih 118 modula na zagrebačkom velesajmu koji bi na raspolaganju mladim inovatorima trebali biti sredinom sljedeće godine, tajnik Gradskog HSLSA-a Mirko Budiša smatra kako su ti napori nedovoljni te kako je Gradu potrebna još jedna takva lokacija. Mi u HSLS-u smatramo da ovaj Tehnološki park treba nadograditi još jednom lokacijom s nekih 150 modula što bi zadovoljilo potrebe tri do četiri godine koje će se sigurno javiti, a mi predlažemo da ta lokacija bude u zapadnom dijelu grada naglašava Budiša.

Iz HSLS-a tvrde kako spomenuta investicija ne bi bila trošak već direktno ulaganje u ljude i njihove ideje, a ona je i strateški važna pa bi, nastavlja Budiša Grad trebao uložiti i vlastita sredstva. To se gradu Zagrebu u kratkom periodu može višestruko vratiti jer tako zapošljavamo ljude koji više nisu u socijalnom sustavu puneći gradski proračun, objašnjava Budiša.

Prije dvadeset godina Zagreb je bio predvodnik u stvaranju poduzetničkih inkubatora, a taj trend je prekinut, što uvelike utječe na ostanak mladih ljudi u našoj zemlji, a sve češće i u Zagrebu, zaključio je.