"Neka DORH istraži poslovanje Cibone"

"Neka DORH istraži poslovanje Cibone"

Petar Glebov/PIXSELL

Predsjednik Cibone Ivica Lovrić, kako je najavio na sjednici Gradske skupštine, ovih dana odlazi s čela kluba. Istovremeno predsjednik skupštine traži DORH-ovu istragu o poslovanju kluba u zadnjih 10 godina.

Nakon što je Gradska skupština prije mjesec dana prihvatila sanirati loše financijsko stanje Cibone s čak 43 milijuna kuna iz gradske blagajne, predsjednik Skupštine Darinko Kosor smatra da gradski zastupnici moraju znati što se u klubu događa. "Od 31.05. imamo 43 milijuna razloga zašto se u ovo miješamo, jer smo novce građana Zagreba i poreznika dali fantomskoj udruzi, za koju se ne zna ni tko je, ni što je, ni koga prestavlja."

Kosor je zato zatražio detaljne bilance poslovanja kluba, ali i DORH-u uputio zahtjev da se istraži što se u Ciboni radilo zadnjih 10 godina. Tvrdi da je sramotno da nikoga u Gradu ne zanima kako je nastao dug od 100 milijuna kuna i tko je za to kriv.

Čelnik Cibone, ujedno i gradski pročelnik za sport Ivica Lovrić hvali svoje napore da spasi Cibonu. Ponovno je najavio odlazak iz kluba. "Ja od prošlog ljeta najavljujem svoj odlazak s mjesta predsjednika Cibone, činit ću to i ovih dana. Međutim, znate zašto nisam otišao? Teško je naći onog tko se želi prihvatiti tog posla. I danas pozivam - gospodo dođite, podmetnite leđe."