Neplaćeni računi ipak neće spriječiti početak rukometnog prvenstva!

Neplaćeni računi ipak neće spriječiti početak rukometnog prvenstva!

Igor Soban/PIXSELL

Neplaćeni računi za Arenu Zagreb ipak neće spriječiti sutrašnji početak Europskog rukometnog prvenstva! Država je svoje dugove podmirila, objasnio je Marić, a i gradonačelnik Milan Bandić tvrdi kako ni Grad ni Holding nisu nikome ostali dužni.

Iz Ingre su izvijestili da će se u Areni utakmice igrati, no da sporna plaćanja ostaju i dalje neriješena.

Rupa od 17 i pol milijuna stoji od 2011. do 2018. godine. Ni Grad ni Država nisu izvršili svoju obvezu, rekao je predsjednik uprave, Igor Oppenheim.

Ministar financija Zdravko Marić kaže da je država podmirila sve dugove.

Središnji državni ured za sport je, ono što je bilo predviđeno u okviru državnog proračuna, krajem prošle godine, dakle 29. prosinca platio sva dugovanja koja su bila. Dakle, Europsko prvenstvo počinje u petak, dodao je Marić.

Od 2009. postoji depozit koji je, kako stoji u priopćenju Ingre, uplatio Zagrebački holding, a ne Grad ni Vlada. Na taj iznos nije izračunata kamata te taj iznos nikada nije vraćen na depozitni račun. S druge strane, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oko navodnih dugova INGRI tvrdi kako Grad kao ni Holding nisu nikome ostali dužni

Depozit od 48 milijuna kuna koji ujedno njima služi kao sredstvo osiguranja da sutra mogu dići kredite, oni se mogu naplatiti danas ako je bilo što duga Grada, odnosno Holdinga prema njima, zaključio je gradonačelnik.

Politička platforma "Zagreb je naš" prozvala je Gradske i državne vlasti da su davne 2007. bez ikakve strategije financijske održivosti krenule u izgradnju megalomanskih sportskih dvorana pred Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. zbog čega su sklopili štetan ugovor o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju dvorane Arena Zagreb, ali i drugih sportskih dvorana širom Hrvatske. Iako su pitanja oko navodnih dugovanja prisutna, europsko prvenstvo sutra će izgleda odigrati i u zagrebačkoj areni.