Nevrijeme ponovno poharalo Zagreb

Nevrijeme ponovno poharalo Zagreb

Robert Anic/PIXSELL

Nakon obilne kiše koja je pala u Zagrebu pod vodom su se našli dijelovi KBC Zagreb - Rebro i Jordanovac, Manja količina vode prodrla je i u prizemlje operacijskog trakta. Operacijski program je prekinut, a svi pacijenti su prebačeni na prvi i drugi kat operacijskog bloka.

Nevrijeme i obilna kiša i tuča koja je pogodila Zagreb uzrokovala je smetnje u odvodnji oborinskih voda na lokaciji Rebro i Jordanovac KBC-a Zagreb i stoga su poplavljene najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, Glavna zgrada i zelena zgrada, kuhinja i podrumski prostor na objektu Jordanovac.

Manja količina vode prodrla je i u prizemlje operacijskog trakta. Operacijski program je prekinut, a svi pacijenti su prebačeni na I i II etažu operacijskog blok, rekao je ravnatelj prof. dr. sc. Ante Ćorušić.

KBC Zagreb obišao je i ministar zdravstva prof.dr. Milan Kujundžić. 

Poplavio je i dio Ekonomskog fakulteta, a na Kvaternikov trg i u dijelu Maksimira padala je tuča.

Poplavljena je i XV. gimnazija, voda je ušla u informatičku učionicu, te tenis tereni na Ravnicama. 

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba poslao je interventne vatrogasne postrojbe na više od tridesetak mjesta, zbog ispumpavanja vode. 

Problema ima u prometu na području Dubrave zbog šahtova koji ne mogu primiti tolike količine vode. U trgovačkom centru Supernova u Dubravi pukla je cijev pa se dio garaže našao pod vodom.