"Nismo zadovoljni poreznom reformom"

"Nismo zadovoljni poreznom reformom"

Marko Lukunic/PIXSELL

"Nismo zadovoljni poreznom reformom", rezime je izvanredne sjednice gradskog Gospodarsko - socijalnog vijeća. Na sjednici su, osim članova vijeća, prisustvovali i predsjednici sindikalnih središnjica te zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca.

Zajednički zaključak sjednice je da ovakve blage, površinske i paušalne mjere ne vode do rezultata s kojima bi svi bili zadovoljni. 

Grad nije zadovoljan s alokacijom poreznih prihoda, sindikati nisu zadovoljni s time kako se porezna reforma reflektira na zaposlene, a nisu ni poslodavci zadovoljni, rekao je dopredsjednik vijeća, Igor Škrgatić - U ovoj državi se mora dogoditi značajan rast plaća; nije dovoljno da plaće rastu za nekoliko stotina kuna. U nekim kategorijama te plaće moraju biti dva ili tri puta veće, a ovo nije reforma koja će dovesti do toga. 

Ovo nije reforma već čista kozmetika, poručio je predstavnik sindikata u vijeću, Darko Kleinberger - Mi ćemo se uskoro suočiti da u Hrvatskoj nema radne snage jer nitko neće više raditi za ovakvu plaću i to je ključni problem. Drugi problem je preskupi državni aparat s obzirom na broj lokalne samouprave i broj zaposlenih. To se ovim mjerama signurno neće stabilizirati.