Ništa od jesenskih praznika - Zagrebačka županija prilagodit će se Zagrebu

Ništa od jesenskih praznika - Zagrebačka županija prilagodit će se Zagrebu

Goran Stanzl/PIXSELL

Učenici u Zagrebačkoj županiji ipak neće imati jesenske praznike. Odluku su u Županiji promijenili nakon što je Grad Zagreb, koji je također trebao prihvatiti isti model, objavio da će ostati na dosadašnjoj praksi zimskih i proljetnih praznika

Zagrebačka županija se, uz prethodne konzultacije s Gradom Zagrebom i županijama koje nas okružuju, odlučila za model 4 koji podrazumijeva više kraćih odmora. Važno nam je bilo da za šire područje odredimo isti model praznika, jer je tako lakše roditeljima, i vjerovali smo da imamo dogovor - rekla je županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, Mirela Katalenac.

No, Grad Zagreb ipak se predomislio i objavio da ostaje na modelu 1, pa će učenici imati zimske praznike od 23. prosinca ove do 12. siječnja iduće godine te proljetne praznike od 14. do 19. travnja 2019. S obzirom na to da u nekim obiteljima djeca pohađaju osnovnu školu u županiji, a srednju u Zagrebu, važno je da model praznika bude isti za sve, istaknula je Katalenac - Zagrebačku županiju i Grad zagreb dijeli formalna administrativna granica i nas povezuju djeca, roditelji i nastavnici, koji moraju biti zadovoljni, stoga će se Zagrebačka županija prilagoditi odluci Grada Zagreba i odabrati model 1 kako bi sva djeca išla na praznike u isto vrijeme.

Za jesenske praznike, u konzultacijama s Gradom Zagrebom, odlučile su se i Sisačko-moslavačka te Krapinsko-zagorska županija, no još nije poznato hoće li i one svoju odluku promijeniti.