Noćas izbio požar na institutu Ruđer Bošković"

Noćas izbio požar na institutu Ruđer Bošković"

Žarko Bašić/PIXSELL

Požar je izbio u laboratoriju za sintetsku i organsku kemiju. Vatru su ugasili trojica vatrogasaca sa instituta koji su zbog udisanja dima preventivno poslani na pregled u KBC Zagreb. Uzrok požara još nije otkriven.

 Nakon ugašenog požara na teren su izašli i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba koji su utvrdili da u zahvaćenom prostoru ne postoji opasnost od eksplozivnosti, dok su djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping utvrdili da ne postoji prisutnost kemikalija u zraku ili drugog zagađenja te da nema nikakve opasnosti za građane i zaposlenike IRB-a.

„Nakon što su djelatnici NZJZ-a „Dr. Andrija Štampar“ utvrdili da u zraku ne postoje plinovi koji bi mogli ugroziti ljudsko zdravlje, djelatnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping službeno su potvrdili da se bez opasnosti po zdravlje može pristupiti sanaciji laboratorija“, izjavio je Zdravko Lovrić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.