Nova pravila parkiranja na Gornjem gradu

Nova pravila parkiranja na Gornjem gradu

foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek potpisala je dokument o novim pravilima parkiranja na Gornjem gradu. Njime se ponovno uvodi naplata parkiranja za stanare i to po cijeni od 110 kuna mjesečno, a za sve druge - 500 kuna dnevno

Pravilnik stupa na snagu za tjedan dana, a privremena signalizacija o novom režimu parkiranja će mjesec dana upozoravati posjetitelje i stanare o tim promjenama.

Podsjetimo, nakon što je presudom visokog upravnog suda poništena odluka o tome da se na Gornjem gradu rezerviraju parkirna mjesta za stanare, novim je pravilima određeno da će ta parkirna mjesta biti u crvenoj zoni jedan jedan. Najavio je to, gostujući u našemu programu - zamjenik pročelnika u uredu za promet Alan Ordulj.

"...na način da će samo stanari koji su imali registracijie prije imati pravo kupnje po istoj cijeni i po istim uvjetima kod Zagrebparkinga - posebne naljepnice s kojom će ostvarivati pravo parkiranja na bilo kojem mjestu od tih 240 mjesta koliko trenutno gore postoji...Ostatak građana... će i dalje ostvarivati mogućnost parkiranja u garaži Tuškanac...po istim uvijetima kao i do sada..." - pojasnio je Ordulj.