Nova Uprava Holdinga-novi plan poslovanja

Nova Uprava Holdinga-novi plan poslovanja

foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nedavno je imenovana nova Uprava Holdinga. Njezina je zadaća napraviti novi plan poslovanja za ovu godinu - istaknula je dogradonačelnica Sandra Švaljek. Istovremeno, upozorila je - s obzirom na ovogodišnji proračun, u Gradskoj će upravi bez posla ostati 160 ljudi, a samo 60 možemo zaposliti.

Izazvana upitima slušatelja dogradonačelnica Sandra Švaljek u našem se programu osvrnula i na situaciju sa zapošljavanjima u Holdingu i Gradskoj Upravi.

"...mislim da već sada uočavaju činjenicu da u direkciji Holdinga postoji prilično velik broj zaoslenih, dok...u obavljanju komunalnih djelatnosti, na određenim mjestima postoji nedostatak zaposlenih...Proračunska situacija u ovoj je godini izuzetno nategnuta. Jedan od načina na koji smo se prilagodili je da ćemo smanjiti masu plaća u gradu Zagrebu, što podrazumjeva nemogućnost novih zapošljavanja, odnosno izuzetno malu mogućnost. Prema našim analizama u 2015. iz Gradske uprave će otići otprilike 160 zaposlenih,a...mi ćemo moći zaposliti samo novih 60..." - upozorila je Švaljek.

To znači, pojasnila je, da se neće moći nadomjestiti niti oni koji odlaze u mirovinu.