Novi prostori glazbene škole

Novi prostori glazbene škole

zagreb.hr

Uz glazbenu pratnju polaznika škole, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je, u društvu ravnatelja Josipa Vrbanca, nove prostore Glazbene škole Pavla Markovca u Ulici grada Vukovara.

 

"Ovaj novi prostor uredio je i opremio Grad Zagreb te ga dao na korištenje Glazbenoj školi Pavla Markovca", naglasio je ravnatelj Josip Vrbanc i dodao: "Prostor nije samo predivno uređen, već je izuzetno dobro i funkcionalno opremljen za našu djelatnost. Ovdje održavamo nastavu skupnog muziciranja u velikim ansamblima i nastavu komornog muziciranja. U ime učenika, roditelja i profesora Škole odsrca zahvaljujem gradonačelniku i Gradu Zagrebu na potpori koju nam daju cijelo ovo vrijeme kako bismo mogli i dalje djelovati."

 

Gradonačelnik Bandić istaknuo je: "Od 1945., od Gradske muzičke škole Zagreb do Glazbene škole Pavla Markovca, danas otvaramo petu lokaciju Škole. Djela govore više od riječi, i zato smo uložili dva i pol milijuna kuna ovdje kako bi mogli nastajati novi glazbeni velikani poput Dešpalja, Detonija, Krpana i Kranjčevića…"

Kako se čulo, ova škola prvo je glazbeno dijete grada, s obzirom da je to prva glazbena ustanova koju je na cijelom području bivše države osnovao jedan grad. Škola djeluje na 5 lokacija, a sastoji se od 5 odjela i radionice za gradnju i restauraciju drvenih žičanih glazbala te jedina u Hrvatskoj obučava za to zanimanje. 740 učenika i 73 profesora danas su dobili još 290 kvadratnih metara koje će, između ostalih, koristiti 8 velikih ansambala, zborova i orkestara te oko 15-ak komornih sastava koji djeluju u sklopu Škole.