Novi prosvjed protiv Bandića: Građani lupali loncima, iz auta trubili

Novi prosvjed protiv Bandića: Građani lupali loncima, iz auta trubili

Emica Elvedji/PIXSELL

Zagrepčane su na prosvjed pozvale udruge Pravo na grad, Zelena akcija te Zagreb te zove. Istaknule su kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga Gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

Zagrepčane su na prosvjed pozvale udruge Pravo na grad, Zelena akcija te Zagreb te zove. "Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je", navele su udruge u pozivu na prosvjed. 
Bernard Ivčić iz Zelene akcije Hini je nakon prosvjeda izjavio da su građani ovim prosvjedom opet pokazali "da im je puna kapa Bandićeve politike i odlučno su na prozorima i balkonima poručili da im je toga dosta".
"Obnova Zagreba i rješavanje ove krizne situacije je preozbiljan posao da bi se prepustio Bandiću i njegovim mutnim poslovima", istaknuo je Ivčić i najavio nove prosvjede protiv gradonačelnika Bandića. 
Jedan od sudionika prosvjeda bio je i predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević koji je, uz lupanje kuhačom po loncu, upotrijebio još jedan prosvjedni rekvizit - zviždaljku. Obukao je i majicu na kojoj je pisalo Zagreb je naš!, a to je i ime njegove stranke.  
Objasnio je da ne mogu protiv Bandića prosvjedovati na Trgu bana Jelačića zbog mjera oko korone, ali mogu bučiti na svojim balkonima i prozorima što god Bandić i policija mislili o tom "remećenju javnog reda i mira" pa nek kazne pola grada ako mogu.
Tomašević je rekao kako lupaju loncima protiv Bandića 'ne samo da on shvati da je gotov, već da to prihvati i HDZ te da ih se prisili da konačno razvrgnu interesnu koaliciju s njim i prestanu ga štititi'. 
 "Ovakvom vladanju Zagrebom je odzvonilo. Dosta je", poručio je predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.
Kaže da nakon večerašnjeg prosvjeda dobiva različite video materijale i komentare ljudi koji kažu da je ovaj prosvjed bio bučniji gotovo u svim kvartovima nego prvi takav prosvjed održan prije dva tjedna.