Novi Snježni kralj je Francuz Clement Noel

Novi Snježni kralj je Francuz Clement Noel

Jurica Galoic/PIXSELL

Francuz Clement Noel pobjednik je 11. izdanja slaloma skijaša za Svjetski kup na Sljemenu, dok je jedini hrvatski skijaš koji je osigurao drugu vožnju Istok Rodeš zauzeo 25. mjesto. Publika i ovoga puta nije podbacila i na Sljemenu je cijeli dan bila sjajna atmosfera.

Noel je nakon prve vožnje bio četvrti, a sjajnim nastupom u drugoj vožnji stigao je do četvrte pobjeda u karijeri, a sve četiri je ostvario u slalomu. Francuz je na koncu pobijedio sa sedam stotinki sekunde ispred Švicarca Ramona Zenhauserna koji je bio najbolji nakon prve vožnje. Treći je bio 18-godišnji Talijan Alex Vinatzer, četvrti je bio iskusni Šveđanin Andre Myhrer, dok je Belgijanac Armand Marchant, koji je nakon prve vožnje držao 20. mjesto, odličnim drugim nastupom skočio do pete pozicije.

Rodeš je sa startnim brojem 17 nakon prve vožnje zauzimao 19. poziciju sa zaostatkom od 1.40 sekundi. U drugoj vožnji Rodeš, koji je lani na Sljemenu bio sedmi, što mu je najbolji rezutat u Svjetskom kupu, pao je za šest mjesta.
Hrvatske boje na Sljemenu branila su još petorica skijaša, ali nisu se uspjeli probiti do druge vožnje. Leon Nikić je zauzeo 39. mjesto, Filip Zubčić je bio stepenicu niže, dok su Elias i Samuel Kolega, te Matej Vidović odustali.

Organizatori su i više nego zadovoljni jer publika stvara dobru atmosferu bez obzira na pobjednike. Jučerašnju utrku pratilo je 5 000 gledatelja, a današnju 8 000.