Obavite popis stanovništva uz pomoć knjižničara

Obavite popis stanovništva uz pomoć knjižničara

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Samo u jednome danu kroz sustav E-građani samopopisalo se više od 100 tisuća ljudi. Ako biste i vi to htjeli, imate pristupne podatke za sustav e-građani, ali nemate informatičko samopouzdanje popis ispuniti sami, možete zatražiti pomoć Gradskih knjižnica kroz besplatnu obuku.

"Postanite e-Građani uz pomoć knjižničara" projekt je Knjižnica grada Zagreba kojem je cilj pomoći građanima pri registriranju u sustav kojim usluge javnog sektora postaju dostupne elektroničkim putem, brzo i besplatno.

"Vi praktički s tom uslugom uz pomoć knjižničara možete doznati sve o sustavu e-građani. On vam može pomoći ne samo da se snađete u tom sustavu, već i da primjerice saznate kako možete prijaviti dijete za vrtić ili dobiti COVID potvrdu.", rekla nam je Janja Maras iz Gradskih knjižnica

Nakon što nabavite korisničko ime i lozinku, termin treba dogovoriti telefonom ili preko mail adrese ( egradjani@kgz.hr), a edukacije se održavaju u Gradskoj knjižnici, Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića, Knjižnici Jelkovec i Knjižnici Augusta Cesarca

 "Pristup je krajnje individualan, vi možete razgovarati s knjižničarem što točno hoćete. Što se tiče popisa stanovništva, knjižničar će vam objasniti cjelokupni proces prijave i provesti vas kroz sve oblike sigurnosnih provjera koje su potrebne.

Samopopisati se možete uz pomoć knjižničara, no i bez njega ako želite privatnost, a djelatnik će vam biti na raspolaganju ako tijekom upisa podataka budete imali problema. Obuka je dostupna svim građanima, bez obzira bili član KGZ-a ili ne. 

 

 

Janja Maras o projektu