Obilježen 26. Svjetski dan bolesnika u Udrugi Fra Mladen Hrkać

Obilježen 26. Svjetski dan bolesnika u  Udrugi Fra Mladen Hrkać

Marko Lukunic/PIXSELL

U povodu 26. Svjetskog dana bolesnika gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je posjetio oboljele i njihove obitelji u jednoj od pet smještajnih jedinica Udruga Fra Mladen Hrkać na Svetom Duhu.

Svjetski dan bolesnika je dan kada se u Katoličkoj crkvi slavi spomendan Blažene djevice Marije Lurdske. Proglasio ga je Papa Ivan  Pavao II 1993 kako bi potaknuo ljude da promisle o brizi i nejgovanju bolesnih . Upravo o njima kroz Udrugu Fra Mladen Hrkač potrebitima se pruža zdravstvena, socijalna , vjerska pomoć. Kako iz godine u godinu broj potrebitih raste , kako nam je rekao predsjednik Humanitarne udruge Fra Mladen Hrkać Ivan Soldo najveći je problem prostor. 

Jedna od onih koja već dva i pol mjeseca koristi pomoć Udruge Fra Mladen Hrkać je i majka bolesnog sina Sanja Vego koja bez ovakve pomoći teško da bi mogla biti uz svoje dijete.

Uspješna komunikacija s bolesdnikom temelji se na povjerenju koje se gradi iz kvalitetnog odnosa, aktivnog slušanja, govoru i razgovoru koji će kod bolesnika poručuju iz Udruge Fra Mladen Hrkać bolesniku donijeti utjehu te spoznaju da kad je i najteže nije sam.