Obnovljen Trg Ivana Kukuljevića u Španskom

Obnovljen Trg Ivana Kukuljevića u Španskom

Davorin Visnjic/PIXSELL

Trg Ivana Kukuljevića u Španskom od danas više ne bi trebao biti bazen zbog gotovo svake kiše. U njegovo uređenje uloženo je 6 i pol milijuna kuna bez PDV-a, u 6 mjeseci obnovljen je sustav oborinske odvodnje i Trg sada izgleda kao nov.

Trg je popločen, postavljena je javna rasvjeta, a izgrađena su i dva dječja igrališta, rekao je pomoćnik pročelnika nadležnog gradskog ureda Damir Đerzić - 13 tisuća kvadratih metara, od toga 4 i pol tisuće travnatih površina i 9 tisuća staza. Radovi su rađeni u dvije etape, prva je napravljena 2018. kad je izvedena kompletna oborinska odvodnja s više od 40 slivničkih rešetki, a nakon toga smo krenuli s dreniranjem zelenih površina koje su spojene u taj sustav. Izgrađena su dva dječja igrališta, postavljeni koševi za smeće i klupe za odmor, obnovljena je javna rasvjeta s nove 33 svjetiljke, a zelene površine stavljene su u sustav navodnjavanja.

Novim ruhom Trga zadovoljan je predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec, Željko Jeger - Trg je impresivan, mi smo sada pod velikim dojmom, napravljeno je onako kako treba za sve ove ljude. Ovo je prostor u kojem se kreće i zadržava najveći broj stanovnika naše četvrti. Namjerno smo čekali kišu da vidimo hoće li biti lokvi i blata, kako je to bilo prije, no voda nije ostala na Trgu, otišla je u slivnike i to je pravi dokaz da smo napravili ono što smo htjeli.

Građani o novouređenom Trgu