Od 'naših' samo Istok Rodeš izborio drugu vožnju na Sljemenu

Od 'naših' samo Istok Rodeš izborio drugu vožnju na Sljemenu

Zarko Basic/PIXSELL

Od šestorice hrvatskih predstvnika na ovogodišnjoj sljemenskoj slalomskoj utrci za Svjetski kup, samo je Istok Rodeš izborio nastup u drugoj vožnji, Leon Nikić i Filip Zubčić su ostali pola sekunde iza potrebnog vremena za prvih 30, a Matej Vidović, Elias i Samuel Kolega nisu došli do cilja.

Mateja Vidovića i Samuela Kolegu je Erberov put odnio u krivom smjeru, na jedinom mjestu koje je predstavljalo zamku. I dok je Samuel bio "ljut i razočaran" što je pogriješio na mjestu na koje su ga svi upozoravali, Matej misli da nije pogriješio u načinu na koji je odlučio proći "crnu točku".

Mislim da je bila moja kriva procjena, dok sam vozio, kakav sam plan napravio, ali si zapravo nemam što zamjeriti. Odskijali smo taj Erber na treningu puno puta. Rekao sam da ću odskijati na maksimumu, a ako sam na limitu, onda naravno da će se greške češće događati. Greška je kod uzimanja linije. Ako uzmeš krivu liniju, nemaš više vremena izravnati. Vidjeli smo odmah na Pinturaultu s brojem 2. Vjerojatno se nešto slično i meni dogodilo. Da idem ponovno ne bih ništa promijenio, samo bih bolje odreagirao u tom trenutku - rekao je Matej Vidović. Već za tri dana će imati priliku za popravni ispit u Madonni di Campiglio.

Tamo će popravak dojma s Crvenog spusta tražiti i Elias Kolega, koji nije bio žrtva Erberovog puta, već je pregazio jedna vrata.
- Malo sam prerano uzeo zavoj i dogodilo se haklanje - rekao je Kolega. Do tog trenutka je imao dobar nastup i vrijeme koje mu je davalo izglede za plasman u drugu vožnju.
- Taktika je bila biti što brži, ići maksimalno. Solidno sam išao i ne predbacujem si ništa- izjavio je.

Leon Nikić je u svom drugom nastupu u Svjetskom kupu došao do cilja, ali je zaostatak od 2.47 sekundi za najbržim bio dovoljan za 39. mjesto, drugo među hrvatskim predstavnicima, jer je za jednu stotinku bio brži od Filipa Zubčića. Koliko je 20-godišnjem Leonu značio ovaj rezultat pokazao je i slavljem u ciljnoj ravnini.
- Jako sam zadovoljan cijelom vožnjom, uspio sam napraviti ono što sam zamislio, riskirao sam od vrha do kraja. Pazio sam na mjestima gdje su drugi griješili i dobro sam to riješio. U ciljnoj strmini sam izgubio dosta, ali sve u svemu bila je dobra vožnja. Pola sekunde je falilo do drugog laufa. Ja sam zadovoljan.