Od nove uprave Holdinga gradonačelnik očekuje djelotvornost

Od nove uprave Holdinga gradonačelnik očekuje djelotvornost

Grgur Zucko/PIXSELL

"Sada je podvučena crta i od direktora, koje je izabrao predsjednik uprave Slobodan Ljubičić, očekujem bolje rezultate i makar malo smanjenje cijene neke komunalne usluge" - poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Istaknuo je kako očekuje da novi direktori rade "brže i bolje" - da građani na vrijeme dobiju komunalnu uslugu, da ta usluga bude ista ili malo bolja te da njihove cijene "ne idu gore nego malo dole".

Bandić je ponovio i kako ga posebno veseli što među novim direktorima ima više žena. "To znači da me gospodin Ljubičić poslušao. I to je dobro", dodao je.

Na pitanje o mogućoj promjeni imena Trgu maršala Tita odgovorio je kako u gradu i državi ima važnijih problema od mijenjanja imena ulica i trgova.

"To je osjetljivo političko pitanje i o tome ne može odlučiti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova, gradonačelnik ili Gradska skupština", rekao je Bandić i naglasio da je, ako netko bude inzistirao na tome, jedini način i pravi put da odluče građani Zagreba.

"Za to ću se zalagati ako budem pod presingom, no mislim da imamo puno važnijih stvari u gradu i zemlji za riješiti", rekao je Bandić.

Povodom obljetnice oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača iz haaškog zatvora, gradonačelnik Bandić rekao je kako su o tome zajednički sanjali otkako su otišli u Haag, sve do povratka u Hrvatsku.

"O tome smo sanjali otkako su otišli. Sa svojim prijateljima sam bio i onda kada je to bilo opasno, no o tome se ne govori. Hvala Bogu da su danas tu, da smo pobijedili u obrambenom, Domovinskom ratu i da je skinuta stigma o zločinačkom pothvatu", izjavio je Bandić novinarima.

Poručio je kako je sada glavna zadaća okrenuti se budućnosti, hrvatskom gospodarskom i demokratskom prosperitetu.

"To je naša zadaća", rekao je, "a o nekim stvarima, kad su u pitanju generali, moji prijatelji, nikad neću progovoriti i to će sa mnom otići u grob. No, kad je bilo najteže, bili smo zajedno i to je najvažnije", istaknuo je Bandić.

U prilogu poslušajte Izjavu gradonačelnika Milana Bnadića o očekivanjima vezanim uz Holding.