Odgođena predaja kina Europa gradu Zagrebu!

Odgođena predaja kina Europa gradu Zagrebu!

Borna Filić/PIXSELL

Iako je umjetnička organizacija Zagreb Film Festival, koja je vodila program kina Europa danas trebala predati ključeve kina gradu Zagrebu, to se za sada, prema odluci Trgovačkog suda, neće dogoditi, objavio je na svojoj Facebook stranici Boris T. Matić.

U odluci Trgovačkog suda stoji da su u roku podnijeli zahtjev na koji je Grad Zagreb bio dužan odgovoriti najkasnije 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, dakle do 1. ožujka ove godine, odnosno do 28. veljače.

"Stoga je dopis grada od 28. ožujka dan izvan propisanog zakonskog roka od 90 dana prije isteka roka na koji je Ugovor sklopljen, a pored toga on uopće nije dan u onom obliku kojeg Zakon propisuje", navodi Sud objašnjavajući da je u dopisu "trebalo biti izrijekom napisano da Grad Zagreb neće tužiteljima ponuditi sklapanje novog Ugovora o zakupu, a ne da se umjesto toga postavlja zahtjev tužiteljima da predaju objekt u posjed Grada".

Trgovački sud donio je privremenu mjeru jer je, kako stoji u obrazloženju, potrebno "provjeriti je li ovakvo potpuno odbijanje sklapanja novog Ugovora, makar i na kraći rok, doista nužno i svrsishodno".