Održan 33. Polumaraton Ivan Starek

Održan 33. Polumaraton Ivan Starek

Foto: HRT Radio Sljeme

Povodom Svjetskog dana trčanja jutros je na Jarunu gradonačelnik Milan Bandić označio start 33. Polumaratona Ivan Starek. Utrku organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo kako bi naglasili važnost utjecaja sporta na zdravlja.

Memorijalni polumaraton posvećen je legendarnom trkaču Ivanu Stareku, dugoprugašu koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama, a sastoji se od utrka na pet i deset kilometara te polumaratona od 21 kilometar.

- Iz samog broja proizlazi da je ovo jedna od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj. Imamo prijavljenih preko tisuću sudionika. Nama organizatorima kiša malo smeta, ali trkačima ne da ne smeta, dapače, ona im je korisna i vole trčati po kiši - rekao je član Organizacijskog odbora polumaratona Boro Stipić.

Unatoč kiši, sudionici polumaratona uspješno su otrčali dionice ove već legendarne utrke i poručili zašto je važno trčanje.

Trkači, kao i oni koji su ih došli bodriti, u šatorima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andija Štampar mogli su izmjeriti krvni tlak, provjeriti vid te napraviti analizu šećera u krvi, a sve to uz savjetovanje liječnika.