Održan najveći do sada prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića!

Održan najveći do sada prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića! Održan najveći do sada prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića!

Marko Lukunić/PIXSELL

Više od deset tisuća građana okupilo se na Trgu bana Josipa Jelačića na prosvjedu protiv gradonačelnika Milana Bandića, "Dosta je, srami se, gdje je uskok" , samo su neki od transparenata s kojima su građani pozivali na odlazak prvog čovjeka Zagreba

Prosvjed protiv "klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb", organizirale su Udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad, zahtijevajući odlazak Milana Bandića.

Organizatori ističu kako gradonačelnik Bandić za "svoje ortake" čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se "guše u smeću" čiji odvoz je trebao drastično poskupiti.

Na trećem prosvjedu protiv gradonačelnika koji Zagrebom vlada već dvadeset godina, najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok on ne ode s dužnosti.

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je novinarima u vez s tim prosvjedom rekao kako je to demokratsko pravo prosvjendika i poručio - da dok neki fućkaju, neki delaju -

Zelena akcija najavila je novi prosvjed u četvrtak, ispred Gradska skupštine, ne povuče li gradonačelnik prijedlog izmjena Generalnog urbanističkog plana sa sjednice Gradske skupštine.