Održan novi prosvjed protiv zatvaranja kina Europa!

Održan novi prosvjed protiv zatvaranja kina Europa! Održan novi prosvjed protiv zatvaranja kina Europa!

Tomislav Miletić/PIXSELL

Zagreb Film Festival koji je deset godina upravljao kinom Europa, prije nekoliko dana odlučio je privremeno zatvoriti vrata kina, kako bi upozorili javnost da im Grad ne želi produžiti ugovor te da imaju drugu namjenu za taj prostor.

- Prije 10 godina smo ušli u Kino Europa koje je bilo gotovo rupa. Prema ugovoru smo trebali uložiti dva milijuna kuna, a uložili smo gotovo pet milijuna.
Kino godišnje posjeti više od 100 tisuća gledatelja -  između ostalog rekao je pred okupljenim građanima direktor ZFF-a Boris T. Matić.

Kronološki je naveo mailove koje je tjednima slao prema brojnim adresama iz Gradske uprave od 2014. godine, a na koje nisu dobili nikakav odgovor. 

Istaknuo je da su kao drugi model predložili EU fondove, a prije tri godine predložili su treći model - da im Grad, nakon osam godina, produlji najam na još 10 i da će uložiti svojih još dva milijuna kuna.

- Za ovu djelatnost koju mi radimo na ovom mjestu da radi neka gradska ustanova, iznos bi bio višemilijunski. Mi obavljamo javnu potrebu - izjavio je Matić.