Odzvanja li definitivno reklamama s trgova?

Odzvanja li definitivno reklamama s trgova?

Anto Magzan/PIXSELL

Provode li se Odluke Gradske skupštine? Odlučio je prijepodne provjeriti predsjednik skupštine Darinko Kosor. S novinarima je prošetao glavnim gradskim Trgom i viđenim nije bio zadovoljan. Nepoštivanje odluka Gradske skupštine, nepoštivanje je gradskih odluka - poručio je Kosor i uputio apel odgovornima.

Odlukom o komunalnom redu, donesenom na posljednjoj Sjednici gradske skupštine zabranjeno je postavljanje reklama i reklamnih panoa na Trgu bana Jelačića i Preradovićevom trgu. Odlučeno je, među ostalim i da se postojeće reklame moraju ukloniti zaključno sa 1-vim ožujkom. Ne samo da to nije učinjeno, već su na glavnom gradskom Trgu osvanule i neke nove reklame.

Nepoštivanje odluka Gradske Skupštine... ravno je nepoštivanju građana Grada Zagreba te Grada u cijelosti, zaključio je Kosor. Nadležnima je stoga uputio apel da se odluke ispoštuju, jer u suprotnom Skupština će, kako je najavio poduzeti daljnje korake. "...Onda Skupština može donositi dodatne odluke. Ali, ja očekujem provedbu...Nema prijelaznog razdoblja..." - poručio je predsjednik skupštine. U svakom slučaju moramo provoditi Odluke koje donosimo - zaključio je Kosor.