Oprez na Sljemenu i u Maksimiru

Oprez na Sljemenu i u Maksimiru

Iako su ceste na Sljemenu prohodne, kao i većina prometnica u gradu, još uvijek je veliki broj oštećenih stabala koja su prijetnja građanima, jer bi se mogla srušiti.

Hrvatske šume - Uprava šuma podružnica Zagreb obavještava Vas da su stručne ekipe svakodnevno na terenu i rade na sanaciji područja na kojima je nevrijeme ostavilo velike posljedice. Radnici su u svakodnevnom kontaktu s drugim gradskim službama, ali prije svega su dužni sanirati područja koja su u ingerenciji Hrvatskih šuma.

Kao što je javnosti poznato nevrijeme je oštetilo veliku količinu stabala na brojnim lokacijama u Zagrebu, a posebno se ističe Sljeme i Maksimir. Iako su ceste na Sljemenu prohodne, kao i većina prometnica u gradu, još uvijek je veliki broj oštećenih stabala koja su prijetnja građanima jer bi se mogla u svakom trenutku srušiti.

Čim su to vremenske prilike dozvolile ekipe Hrvatskih šuma su krenule u obilazak i sanaciju terena, no s obzirom na teške posljedice na velikom broju lokaliteta nisu u mogućnosti sve sanirati istovremeno.

Stoga pozivaju građane da tijekom vikenda, ako su u mogućnosti, izbjegavaju odlazak u šumska područja grada, prije svega podsljemensku zonu, Maksimir i Sljeme.

Ovom prilikom Hrvatske šume - Uprava šuma podružnica Zagreb zahvaljuju svim sugrađanima koji se javljaju i informiraju o lokacijama na kojima oštećena stabla prijete sigurnosti građana.