OŠ Rudeš možda će već početkom iduće godine dobiti novo igralište!

OŠ Rudeš možda će već početkom iduće godine dobiti novo igralište!

Foto: HRT, Radio Sljeme

Osnovna škola Rudeš nakon više desetaka godina dobit će vanjsko igralište. No, tek nakon što se ishodi lokacijska dozvola za dio parcele koja nije u vlasništvu Grada. Inicijativu MO Rudeš Grad je prihvatio pozitivno i počeo rješavati potrebnu dokumentaciju.

Osnovna škola Rudeš unutarnju dvoranu dobila je davne 1988., a od tada čekaju na izgradnju i vanjskog igrališta. Problem imovinsko-pravnih odnosa krajem prošle godine počeo se konkretnije rješavati. Inicijativu mjesnog odbora Rudeš Grad je prihvatio te je sredinom siječnja održan sastanak na kojem je rečeno kako se ishođenje lokacijske dozvole očekuje do kraja travnja.

Jedan dio ove površine je nesporno vlasništvo Grada, drugi dio se mora rješavati imovinsko-pravno s privatnim vlasnicima. Veliki smo optimisti da škola dobije pravo igralište kojeg Rudeš nema, rekao je HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak.

Za 650 rudeških školaraca igralište je dobrodošlo jer škola ima i boravke pa bi učenici svoje popodnevne sate mogli provoditi i vani.

Naša djeca sve više sjede, sve više su za igricama i kompjuterima, a ova slobodna aktivnost bit će veliki poticaj da razvijamo tjelesne i zdravstvene vještine naših učenika, dodala je ravnateljica Anđelka Jalušić.

Nakon ishođenja lokacijske dozvole pokrenut će se postupak za otkup zemljišta i ishođenje građevinske dozvole. Izgradnja igrališta, nadaju se iz mjesnog odbora, bit će u mandatu ravnateljice. Možda čak i do iduće školske godine 2019./2020.