Osmo otvoreno Europsko klupsko taekvondo prvenstvo u Zagrebu

Osmo otvoreno Europsko klupsko taekvondo prvenstvo u Zagrebu

Damir Špehar/PIXSELL

Osmo otvoreno Europsko klupsko taekvondo prvenstvo jedno je od rijetkih velikih sportskih natjecanja koje će se i u uvjetima pandemije koronavirusa održati u našem gradu. Prvenstvo na kojem će nastupiti gotovo 900 natjecatelja iz 39 zemalja, počinje prekosutra u Kristalnoj dvorani Hotela Westin.

Od 12 velikih sportskih manifestacija, koja se ove godine trebala biti u našoj zemlji, održat će se samo njih pet - jedno je i Europsko teakvondo prvenstvo. Bit će 855 sudionika iz 39 zemalja ii 11 nacionalnih timova, a sudjelovat će i 13 budućih sudionika na Olimpijskim igrama. U središtu pozornosti ovako velikog natjecanja su epidemiološke mjere. Kako će to konkretno izgledati? 

- Natjecatelji će boraviti u svojim sobama. Imat će livestreeming, vidjet će kad se natječu, spuštat će se na poziv iz svojih soba u dvoranu, tamo će odraditi svoju borbu. Prije nego što uđu u dvoranu, prolaze sobu za zagrijavanje, ulaze u sobu za dezinfekciju. Iz nje ulaze u dvoranu za natjecanje i potom odlaze opet u svoje sobe dok ne dođe njihova sljedeća borba - ističe predsjednica Organizacijskog odbora prvenstva Martina Predagan.