Oštre kritike za Bandića iz Sarajeva

Oštre kritike za Bandića iz Sarajeva

Anto Magzan/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić nedavno je u intervjuu za Al Jazeeru istaknuo, kako se nada da će Bosna i Hercegovina -uskoro biti sastavljena od tri entiteta.Navedena je izjava odmah izazvala negativne reakcije.

Među ostalima, reagirao je i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Aljoša Čampara, smatrajući Bandićevu izjavu - neprihvatljivom, skandaloznom i uvredljivom. Shodno tome podnio je i inicijativu da se prvom čovjeku Grada Zagreba oduzme titula počasnog građanina Sarajeva. Prema pisanju više portala, titula će mu biti odutzeta već na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Istovremeno gradonačelnik Bandić preko svoje Službe za informiranje poručuje da na to nema komentara i upućuje sve zainteresirane da pogledaju njegov cijeli intervju televizijskoj mreži Al Jazeera Balkans. "BiH je zemlja tri konstitutivna naroda i, nadam se, uskoro i tri entiteta, da svatko ima mogućnost da izabere svoje predstavnike", kazao je, među ostalim, Bandić u intervjuu kojeg je 10. ožujka dao Al Jazeeri Balkans.