Osvježite ljeto koncertima na Bundeku

Osvježite ljeto koncertima na Bundeku Osvježite ljeto koncertima na Bundeku

Anto Magzan/PIXSELL

U srcu grada uživanje u glazbi na travi Tomislavova trga na prvom open air festivalu orkestara Zagreb Classic, a već od danas glazbeno osvježenje uz jezero i birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek!

Na početku, u četvrtak 7.7. jedna i jedinstvena Tamara Obrovac i njezin Transhistria Ensemble s novim albumom Canto Amoroso, u petak 8.7. Večer fada i Kvartet Mascara, a u subotu 9.7. Cubismo za vruće kubanske ritmove i puno dobre zabave.

A potom: spektakl udaraljki u projektu The Watchers of the Sky uvijek atraktivnih Sudar Percussion feat. Ink Experiment Duo s izborom glazbe kultnih bandova i glazbenika iz 1960.-ih, '70.-ih i '80.-ih (10.7.), potom kolaž najpoznatijih domaćih i stranih hitova u mjuziklu Cesta Škole pjevanja Husar & Tomčić (11.7.) te naposljetku Jazz ansambl HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella uz gitarista Matu Matišića u počast kultnom jazz gitaristu i skladatelju Djangu Reinhardtu (12.7.).

I velika glazbena fešta za kraj - u srijedu 13.7. naši "omiljeni Meksikanci" Mariachi Los Caballeros i vatreni finale koncertnih večeri na jezeru Bundek!

Doista je kul ovoga ljeta biti u Zagrebu i pratiti bogate programe Zagrebačkoga kulturnog ljeta - ZgKUL, a već tradicionalna Ljetna pozornica Bundek kroz sedam dana nudi sedam koncertnih večeri koje jednostavno ne smijete propustiti.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulazak na sve programe je slobodan.


LJETNU POZORNICU BUNDEK OTVARA TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA ENSEMBLE

Danas publika Ljetne pozornice Bundek imat će priliku uživati u novom albumu Tamare Obrovac i njezina Transhistria Ensemblea Canto Amoroso koji trenutačno promovira na koncertima u regiji.

Prigoda je to i za najavu Tamarina velikog obljetničkog koncerta koji se planira za kraj ove godine u Zagrebu.

Sjajne kritike ovog albuma stižu ne samo iz Hrvatske, nego i iz mnogih krajeva svijeta. Snimljen je u jednome dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom.

Osim na svojoj "domaćoj istarskoj besidi", na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata - istriotskom, istromletačkom i istrorumunjskom. Upravo je na istrorumunjskom napisana i pjesma Se me ra morta privari, prvi službeni singl s novog albuma.


LJETNA POZORNICA BUNDEK - RASPORED PROGRAMA

ČETVRTAK 7.7.
TAMARA OBROVAC TRANSHISTRIA ENSEMBLE
Promocija novog albuma Canto Amoroso

PETAK 8.7.
KVARTET MASKARA
Večer fada

SUBOTA 9.7.
CUBISMO

NEDJELJA 10.7.
SUDAR PERCUSSION feat. INK EXPERIMENT DUO
The Watchers of the Sky - glazba kultnih bandova i glazbenika iz 1960-ih, '70.-ih i '80.-ih

PONEDJELJAK 11.7.
ŠKOLA PJEVANJA HUSAR & TOMČIĆ
Mjuzikl CESTA

UTORAK 12.7.
JAZZ ANSAMBL HRT-a
ANDREAS MARINELLO dirigent / MATE MATIŠIĆ gitara
Hommage a Django Reinhardt

SRIJEDA 13.7.
MARIACHI LOS CABALLEROS

Koncerti počinju u 21 sat. Ulazak na sve koncerte je slobodan.